به نام مهربانترین
امروزه نسل گوشیهای همراهی که فقط قابلیت ایجاد تماس را داشتند، منقرض شده است و برقراری تماس، تنها یکی از بیشمار کارهایی شده است که در حال حاضر گوشیهای هوشمند با برنامههای کاربردی متنوع خود انجام میدهند. این تغییر و رشد در وسایل الکترونیکی که بر مبنای سیستمعاملهایی نظیر اندروید کار میکنند و همچنین به تبع آن رشد تعداد علاقهمندان به توسعه برنامههای کاربردی اندروید ما را بر آن داشت که نقطه شروعی برای تمامی علاقهمندان حوزه اندروید ایجاد کنیم.
کتابی که در حال حاضر روبروی شما قرار دارد برگرفته از کتاب Android Programming: The Big Nerd Ranch Guide، یکی از معروفترین کتابهای موجود در زمینه اندروید و همچنین تجربیات چند ساله مولفان کتاب است. ما معتقدیم که کسب مهارت در برنامهنویسی، فقط با خواندن مطالب و یادگیری مفاهیم امکانپذیر نخواهد بود و مانند همه زبانهای برنامهنویسی دیگر، تمرین نقش اول و مهمی را در برنامهنویسی اندروید بازی میکند.
این کتاب سعی دارد با استفاده از مثالهای ساده و کاربردی بهترین و سریعترین روش یادگیری برنامهنویسی اندروید را برای شما فراهم نماید. به همین دلیل، تعدادی برنامه در این کتاب مطرح شده است. بعضی از آنها سادهاند و فقط یک فصل را به خود اختصاص دادهاند. بعضی دیگر پیچیدهترند و در تعداد فصل بیشتری کامل میشوند. تاکید میکنیم که همه برنامههای این کتاب به هدف آموزش مفاهیم و تکنیکهای مهم و بالا بردن تجربه شما در برنامهنویسی اندروید، طراحی شدهاند.
در جلد اول این کتاب برنامههای زیر وجود دارند.
• برنامه کاربردی GeoQuiz:
این برنامه اولین برنامه کاربردی شما در اندروید خواهد بود و شما با آن، مفاهیم پایهای در پروژه اندروید مانند اکتیویتی، layout و intentهای صریح را خواهید آموخت.
• برنامه کاربردی CriminalIntent:
طولانیترین برنامه این کتاب در هر دو جلد CriminalIntent است که در طی ۱۳ فصل به مرور تکمیل میشود. این برنامه شما را با فرگمنتها، رابطهای لیست-جزئیات، منوها، استفاده از پایگاهداده، intentهای ضمنی، استفاده از دوربین و غیره آشنا خواهد کرد.
شما با مطالعه این کتاب تقریبا با تمامی مفاهیم موردنیاز برای شروع کدنویسی برنامههای کاربردیتان، آشنا خواهید شد و در آنها مهارت کسب میکنید.
برای ادامه کار اگر به دنبال مباحث پیشرفتهتر در اندروید هستید، پیشنهاد میکنیم جلد دوم این کتاب را نیز مطالعه فرمائید. در جلد دوم به مباحث سطح بالاتری مانند معماری، تم، سرویس، برنامههای چندنخی، وبسرویس، انیمیشن، استفاده از نقشه و غیره پرداخته شده است. جلد دوم نیز شیوهای مشابه با جلد اول دارد و سعی شده است با مثالهای زیاد، مهارت برنامهنویسی خوانندگان افزایش پیدا کند.
قابل ذکر است که تمامی کدهای مربوط به برنامههای این کتاب در یک سیدی همراه با کتاب در اختیار شما قرار خواهد گرفت. همچنین میتوانید برای دریافت کدها و اطلاعات بیشتر به سایت redapps.org مراجعه فرمائید.
برای تهیه این کتاب میتوانید به دیباگران مراجعه کنید.
سیستم عامل آی او اس
این سیستم عامل با آیفون (به انگلیسی: iphone) (تلفن همراه هوشمند شرکت اپل) در کنفرانس و نمایشگاه Macworld، در ۹ ژانویه ۲۰۰۷، پردهبرداری شد و در ماه ژوئن همان سال برای اولین بار منتشر شد. ادبیات بازاریابی اپل یک نام جداگانهای برای سیستمعامل مشخص نکرد، و بیان سادهای را که «آی فون OS X را اجرا میکند» (به انگلیسی: iPhone runs OS X)اظهار داشت. در ابتدا، برنامههای شخص ثالث پشتیبانی نمیشدند.
استیو جابز استدلال کرد که توسعهدهندگان میتوانند برنامههای کاربردی وب که «مانند برنامههای بومی بر روی آی فون رفتار میکند»، بسازند. در ۱۷ اکتبر ۲۰۰۷، اپل اعلام کرد که یک کیت توسعه نرمافزار بومی (SDK) تحت توسعه است و آنها برنامهریزی آن را انجام خواهد داد «در ۶ مارس ۲۰۰۸، اپل اولین بتا را منتشر کرد، همراه با یک نام جدید برای سیستم عامل: iPhone OS». سپتامبر قبلی، اپل آی پاد لمسی، که بیشتر قابلیتهای غیر تلفنی iPhone را داشت منتشر کرد. اپل همچنین بیش از یک میلیون آیفون در طول تعطیلات سال ۲۰۰۷ فروخته میشود. اپل در ۲۷ ژانویه ۲۰۱۰، iPad را معرفی کرد که دارای یک صفحه نمایش بزرگتر از آیفون و آی پاد لمسی، و طراحی شده برای مرور وب، مصرف رسانهها، و خواندن iBooks. در ژوئن ۲۰۱۰، اپل سیستم عامل آی فون را به عنوان «IOS” ریبراند کرد. علامت تجاری»IOS” توسط سیسکو بیش از یک دهه برای سیستم عامل خودش مورد استفاده قرار میگرفت. IOS، مورد استفاده در روترهای آن قرار گرفت. برای اجتناب از هرگونه طرح دعوی در دادگاه بالقوه، اپل مجوز «علامت تجاری» IOS را از سیسکو گرفت.